Vatn-Goudaen

Anneke kommer fra Nederland, hvor det er lange tradisjoner med å lage hvitost på gårdene. Gouda er den Hollandske osten vi kanskje kjenner best, og vår "Gouda" blir laget på tradisjonelt vis som et håndverk hvor ostens kvalitet gjenspeiler sesongvariasjoner fra jorden, gresset og kua og frem til det ferdige osteproduktet. Vatn-Goudaen er en halvfast modningsost som blir laget av dagfersk, upasteurisert og ikke homogenisert kumelk. Det eneste som blir tilsatt er melkesyrebakteriekultur, løpe, salt og evt. urter. Vi produserer gårdsost med modningstid fra 8 uker til ca 1 år, samt urteoster med mange spennende urter. Osten har fått mange tilhengere og er skattet blant ostekjennere. Den oppnådde både gullmedalje og publikumsprisen under ostemønstringa på Bufartshelga i Valdres i 2001 ("Norgesmesterskapet" i gårdsost).